Vyprážané bravčové rezne

  autor   6976x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa zo stehna
1 vajce
2 lyžice mlieka
strúhanka
tuk na vyprážanie
hladká múka
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme múkou, vajcom rozšľahaným s mliekom, s trochou soli a strúhankou. Rezne vypražíme na rozpálenom tuku z oboch strán dočervena. Podávame podľa chuti s dusenou ryžou, varenými zemiakmi, opekanými zemiakmi, hranolkami alebo zemiakovým šalátom. Ako príloha sa vynikajúco hodí hlávkový šalát alebo zavárané uhorky v sladkokyslom náleve.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus