Vyprážané kurča I.

  autor   2459x

Suroviny:

1 kurča
2 vajcia
2 lyžice mlieka alebo 2 lyžice bieleho vína
4 g hladkej múky
100 g strúhanky
tuk na vyprážanie
soľ.

Postup:

Kurča rozporcujeme na 8 až 10 častí. Osolíme a chvíľu necháme postáť. Obalíme v hladkej múke, vo vajciach, ktoré rozšľaháme s mliekom alebo bielym vínom a v strúhanke. Vyprážame po obidvoch stranách na rozpálenom tuku. Vyprážame pomaly, aby sa mäso dobre prepieklo a nebolo okolo kostí krvavé. Podávame s opekanými zemiakmi, varenou ryžou alebo zemiakovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus