Zajačie stehná na slavónsky spôsob

  autor   3489x

Suroviny:

Zajačie stehná (1000 g)
100 g slaniny
150 ml kyslej smotany
100 ml oleja
200 g húb
150 ml bieleho vína
1 lyžica horčice
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zajačie stehná prešpikujeme časťou slaniny, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a opečieme na rozpálenom oleji. Potom ich podlejeme vínom a dusíme. Počas dusenia podľa potreby prilievame víno a pridáme zvyšnú slaninu. Keď je mäso takmer mäkké, primiešame do šťavy nakrájané huby a kyslú smotanu. Všetko preložíme do ohňovzdornej nádoby a dáme do predhriatej rúry. Mäso pečieme pri teplote 200 oC asi 15 minút. Po dokončení šťavu pretrieme cez sitko. Mäso podávame so zemiakovými haluškami a šťavou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus