Zapečené hovädzie mäso so zeleninou

  autor   2065x

Suroviny:

4 rezne z hovädzieho zadného po 150 g
300 g mrkvy
1 menší zeler aj s vňaťou
1 paradajkový pretlak 2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
500 ml hovädzieho vývaru (instant)
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rezne naklepeme a v rozpálenom oleji prudko opečieme dohneda. Pridáme nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak a všetko trochu opečieme. Pripravíme si vývar a zalejeme mäso jednou tretinou. Pridáme paradajkový pretlak a bobkový list. V odokrytej panvici dusíme, až kým sa tekutina úplne nevyparí. Mäso potom podlejeme zvyšným vývarom, zakryjeme ho a v rúre pečieme na miernom ohni asi 2 hodiny. Medzitým nakrájame mrkvu a zeler na pekné kúsky a asi po 90 minútach pridáme k mäsu. Mäso môžme podliať vodou. Nakoniec osolíme a okoreníme. Podávame s varenými zemiakmi s maslom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus