Zapečené kapustové závitky - Sarma

  autor   3125x

Postup:

Veľké kapustné listy zbavíme hrubých rebier, sparíme a slabo naklepeme, aby sa dali dobre stočiť. Kúsok mastného hovädzieho (alebo bravčového) mäsa pomelieme, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a nasekanú zelenú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a všetko spolu zmiešame s vopred podusenou ryžou zmiešanou s paradajkovým pretlakom a vajciami. Plnku rovnomerne rozdelíme na kapustné listy, každý stočíme a zahneme dovnútra. Osobitne podusíme kyslú kapustu okorenenú bobkovým listom a pokvapkanú paradajkovým pretlakom. Na dno vymasteného pekáča rozložíme podusenú kyslú kapustu, na ňu urovnáme stočené kapustové závitky s mäsovou plnkou, na ne opäť dáme vrstvu kyslej kapusty, všetko trocha podlejeme teplou hovädzou polievkou a navrch urovnáme plátky masla. Takto pripravené závitky udusíme v rúre domäkka. Nakoniec sarmu polejeme kyslou smotanou, ešte trocha prehrejeme, ale už nedusíme. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus