Zapekaná zelená fazuľka I.

  autor   2565x

Suroviny:

250 g zelenej fazuľky
40 g tvrdého syra
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
40 g masla
tuk na vymastenie ohňovzdornej misy
2 lyžice strúhanky
soľ.

Postup:

Fazuľku očistíme, nakrájame na 3 až 4 cm dlhé kúsky a domäkka uvaríme v slanej vode. Precedíme a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Posypeme strúhankou a nastrúhaným tvrdým syrom. Pokvapkáme roztopeným maslom, smotanou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Zapečenú fazuľku môžme ozdobiť nakrájanou pažítkou (alebo plátkami paradajky) a kolieskami zeleninovej papriky bez jadrovníka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus