Zaprávané teľacie mäso IV.

  autor   1816x

Suroviny:

350 g teľacieho mäsa bez kostí
60 g margarínu
250 ml mlieka
75 g koreňovej zeleniny (mrkva
zeler
petržlen)
10 g cibule
40 g hladkej múky
750 ml vývar z mäsa
mletý muškátový kvet
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie soľ.

Postup:

Teľacie mäso očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do kotla a pridáme umytú nakrájanú zeleninu a cibuľu, zalejeme vriacou vodou a varíme domäkka. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime mliekom, vývarom z mäsa a dobre rozšľaháme, okoreníme, podľa potreby dosolíme a povaríme 30 minút. Hotovú omáčku precedíme na mäso a znovu trochu povaríme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus