Zeleninový puding I.

  autor   2017x

Suroviny:

50 g šunky
100 g eidamu
4 vajcia
400 g čerstvej zeleniny (mrkva
karfiol
brokolica
kaleráb
zelená fazuľa
kel)
50 g prerastenej údenej slaniny
2 žmle
3 lyžice mlieka
tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
nastrúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Úenú slaninu nakrájame na malé kúsky, rozpražíme, pridáme uvarenú zeleninu, ktorú sme nadrobno nakrájali a opražíme. Pridáme nakrájané, horúcim mliekom sparené žmle, žĺtky rozšľahané so soľou, korením a muškátovým orieškom, nastrúhaný syr a šunku nakrájanú na rezance. Všetko dobre premiešame. Primiešame tuhý sneh, ktorý sme ušľahali z bielkov. Zmes dáme do formy vymastenej tukom a vysypanej strúhankou. Varíme nad parou alebo vo vodnom kúpeli asi 45 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus