4 veľké baklažány
400 g paradajok
1 cibuľa
tuk na vymastenie a pečenie
mleté čierne korenie
soľ.
Baklažány olúpeme
prekrojíme po dĺžke
osolíme a necháme pol hodiny odležať. Šťavu
ktorá vytečie
zalejeme a baklažány dáme do vymastenej ohňovzdornej nádoby. Nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na rozpálenom tuku a posypeme ňou baklažány. Zrelé paradajky sparíme horúcou vodou
olúpeme ich
nakrájame na plátky
rozložíme na baklažány
osolíme a posypeme ešte mletým čiernym korením. Takto upravené baklažány pečieme asi 30 minút v dobre rozohriatej rúre. Môžme ich podávať ako studené alebo teplé predjedlo. Dobre sa však hodia i ako príloha k niektorému mäsitému jedlu
napríklad k pečenému kurčaťu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.