Slepé kura

  autor   4766x

Suroviny:

3 až 4 vajcia
150 g údenej slaniny
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
strúhanka z 2 rožkov
hladká múka
krupica
olej
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

K dobre rozmiešaným vajciam pridáme na malé kocky nakrájanú slaninu, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a dochutíme mletým korením a soľou. Pridáme strúhanku a múku (zmes z hladkej a krupicovej múky), všetko tak, aby sme mali polotuhé cesto. Lyžicou naberáme cesto a veľké halušky dáme variť do vývaru. Varíme 10 až 15 minút, podľa veľkosti. Veľké halušky vyberieme a podávame obliate vyškvarenou údenou slaninou, ako samostatné jedlo, prípadne ako prílohu k mäsu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus