2 v 1 - Jemnosť a elegancia

  autor   2945x

Suroviny:

1 PL medu
3 celé orechy
1 ČL škoricového cukru
1 jogurt (120g - napr. jahodová Activia
ľahká a fit)
2 dcl červeného vína (napr. kyslejšie cuvée)
3 priemerne veľké jablká Ozdobenie: podľa vlastnej chuti tvoriť
v zásade ale stačí šľahačka a granko

Postup:

Ošúpané jablká bez jadierok pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, v ktorom ich budeme variť. Pridáme víno, med, trochu povaríme, pridáme škoricový cukor a orechy. Ešte trochu na slabom plameni povaríme, aby víno nabralo chuť prísad a opačne. Po približne 10 minútach odstavíme a scedíme varené víno do pohára. Zvyšnú tuhú časť (jablká s orechmi) necháme odstáť, až kým zmes nie je vlažná. Následne pridáme jogurt, zamiešame, vlejeme do pohára, ozdobíme šľahačkou a grankom a môžeme podávať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus