Amaretti

  autor   3847x

Suroviny:

4 bielky
500 g nelúpaných mandlí
50 g horkých mandlí
500 g cukru
lyžicu škorice
kôra z dvoch veľkých chemicky neošetrených citrónov
8 cl vody
soľ
maslo na vymastenie plechu

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 C. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Mandle nasekáme najemno a dáme do misky. Pridáme sneh, cukor, škoricu, ošúpanú citrónovú kôru, vodu a soľ. Všetko dôkladne premiešame. Vymastíme plech na pečenie a lyžičkou vykrojíme kúsok cesta a spravíme z neho malú guličku. Guličky poukladáme na plech tak, aby neboli príliš blízko seba. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút, nie príliš do hneda. Amaretti musí byť chrumkavé a vo vnútri mäkké.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus