Americká bábovka

  autor   4861x

Suroviny:

11 bielkov
1 lyžica vínnej kyseliny
1 lyžička mletej vanilky
150 g polohrubej múky
250 g kryštálového cukru
na hrot noža soli. Biela poleva: 2 až 3 lyžice horúcej vody
2 lyžičky mletej vanilky
300 g práškového cukru.

Postup:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zamiešame preosiatu múku, vínnu kyselinu, cukor, mletú vanilku a soľ. Zmesou naplníme nevymastenú bábovkovú formu a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 60 minút. Pred dopečením vyskúšame pomocou drievka či je bábovka upečená - cesto sa nesmie lepiť na drievko. Upečenú bábovku vyberieme z rúry, obrátime hore dnom a necháme stáť tak dlho, až kým nevychladne a sama nevypadne z formy. Vychladnutú bábovku potrieme bielou polevou. Biela poleva: Cukor, horúcu vodu a mletú vanilku vymiešame tak, aby poleva bola hladká a lesklá.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus