Americký chocolate cake alebo Brownies

  autor   3397x

Suroviny:

Cesto:
225 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)
140 g masla
210 g cukru
4 vajcia
4 kopcovité PL polohrubej múky
4 PL kakaového prášku
1.5 ČL kypriaceho prášku
1 vanilkový cukor (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)
4 PL pochúťkovej smotany

Krém:
1
6 dl smotany na šľahanie
260 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)

Postup:

Ako na to: Rúru si predhrejte na 180 °C. Vo vodnom kúpeli roztopte maslo a čokoládu polámanú na kúsky – miešajte. V mise zmiešajte spolu vajíčka, múku, kakao, práčok do pečiva, vanilku a smotanu - aby bola riedka masa hladká. Pomaličky za stáleho miešania pridávajte roztopené maslo s čokoládou. Vymastite tortovú formu s priemerom 25 cm, alebo vyložte papierom na pečenie. Vylejte cesto do formy a pomaly pečte na 180 °C cca 50 min. Nechajte ho ochladiť, vyberte z formy a prekrojte na dva pláty. 1/3 krému natrite medzi pláty a 2/3 na vrch a po bokoch. Tortu nechajte v chladničke stuhnúť - podáva sa zohriatá na izbovú teplotu, aby krém nebol tuhý.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus