Ananásové fondue

  autor   1198x

Suroviny:

350 g ananásu z konzervy
400 g greyerského syra
200 g ementálu
suché víno
4 čajové lyžičky maizeny
karí korenie
mleté korenie.

Postup:

Ananás necháme odkvapkať, šťavu zachytíme, dolejeme bielym vínom na 300 ml. Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Maizenu zmiešame s tekutinou v hrnci na fondue. Necháme na sporáku zovrieť, postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne jednoliata masa. Ochutíme karí korením a mletým korením a fondue necháme ďalej na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom, na kúsky nakrájaným ananásom, kúskami hrušiek (pokvapkané citrónovou šťavou), kolieskami banánu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus