Ananásový nákyp

  autor   3432x

Suroviny:

1 konzerva ananásu
3 vajcia
125 ml šľahačky
2 lyžice žlatíny
1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
2 lyžice citrónovej šťavy
100 g práškového cukru. Na ozdobenie: 125 ml šľahačky
ananás.

Postup:

Žĺtky premiešame s práškovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou, preložíme do mixéra a zmixujeme na krémovú zmes, ktorú dáme do hlbšej misy. Želatínu zamiešame do 200 ml ananásovej šťavy z konzervy a na veľmi miernom ohni za občasného zamiešania ju necháme roztopiť (nevaríme). Potom ju zamiešame do krémovej zmesi spolu s odkvapkaným ananásom nakrájaným na menšie kúsky (niekoľko kúskov odložíme na ozdobenie). Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Zmes dáme stuhnúť do chladničky. Nákypovú formu prikryjeme pomasteným pergamenovým papierom tak, aby papier presahoval okraje formy, do formy dáme vychladnúť ananásovú zmes, natrieme ju šľahačkou a tuhým snehom ušľahaným z bielkov, vložíme do vyhriatej rúry a niekoľko minút zapečieme. Potom presahujúci papier odstrihneme nožnicami, povrch ozdobíme kúskami ananásu, formu vložíme späť do teplej rúry a vyberieme ju až tesne pred podávaním.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus