Anglická slanina

  autor   7475x

Postup:

Anglická slanina Mastné a dosť vysoké solené bravčové bôčiky položíme na stôl kožou navrch a naklepaním vyrovnáme. Potom vyberieme jednotlivé rebierka až k chrupkovitým kĺbom, a to tak, aby mäso medzi rebierkami zostalo neporušené a aby bôčik ostal bez hlbokých zárezov. Rebierka sa najlepšie vyberú tak, ž ich z oboch strán obídeme hrotom noža a slučkou zo špagátu opatrne potiahnutím podtrhneme od koncov rebierok na odseknutom kraji bôčika. Chrupkovité kosti aj s hrudnou kosťou zostanú neporušené. Bôčik zrežme do obdĺžnikovitého tvaru, do tenšieho konca prevlečieme špagát a zavesíme. Úime voľne asi 2 až 3 dni, aby bol aj bez varenia vhodný na jedenie.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus