Anglický biftek

  autor   7233x

Suroviny:

Sviečkovica
bravčová masť
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Dobre odležanú a odblanenú sviečkovicu nakrájame na rezne hrubé 3 až 4 cm, opatrne ich naklepeme dlaňou alebo drevenou rúčkou noža, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme v rozpálenej masti z obidvoch strán asi 4 až 6 minút. Bifteky pripravené podľa anglických zvyklostí majú byť vnútri mierne ružové, teda vlastne nedopečené, ale krehké. Podávame ich okamžite, aby nestuhli, obložné udusenou zeleninou, vyprážanými zemiakovými hranolkami alebo opekanými zemiakmi a s osobitne pripravenými volskými okami, ktoré uložíme na bifteky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus