Anízovo - citrónové kurča

  autor   4041x

Suroviny:

1 väčšie kurča
3 lyžice masla
2 čajové lyžičky celého anízu
2 až 3 čajové lyžičky cukru
1 pór
500 g malých zemiakov
1 viazanička petržlenovej vňate (sušená)
20 g vykôstkovaných tmavých olív
1 citrón
šťava z jedného citróna
250 ml hydinového vývaru (instant)
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kurča umyjeme, osušíme a rozrežme na 8 častí (4 porcie). Posypeme soľou a korením. Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a kurča na ňom po častiach opečieme a odložíme na teplé miesto. Výpek rozriedime šťavou z citróna, pridáme cukor, aníz a za stáleho miešania krátko povaríme. Prilejeme hydinový vývar a niekoľkokrát necháme prevrieť. Potom očistíme zemiaky a prerežme ich na štvrťky. Opečieme ich na zvyšnom masle a posolíme. Očistený pór nakrájame na malé kolieska. Zemiaky dáme do jenského skla a primiešame olivy a pór. Navrch položíme kurča a zalejeme hydinovým vývarom. Citrón olúpeme, umyjeme, rozdelíme na mesiačiky a vložíme medzi kúsky kurčaťa. Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 200 oC 30 až 40 minút, posledných 15 minút pečieme odokryté. Podávame posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus