Arabský chlieb

  autor   4320x

Suroviny:

Pre 8 porcií: 500 g hladkej múky
15 g droždia
podľa potreby voda
soľ
olej

Postup:

Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus