Artičoky s hráškom

  autor   3141x

Suroviny:

10 artičokov
40 g prerastenej údenej slaniny
100 g zeleného hrášku
4 mladé cibuľky
2 lyžice oleja
2 lyžice strúhanky
mäsový vývar
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej zelerovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mladé cibuľky nakrájame a speníme v rozpálenom oleji. Pridáme prerastenú údenú slaninu, ktorú sme nakrájali na malé kúsky, opražíme a primiešame zelenú zelerovú vňať, strúhanku a zelený hrášok. Všetko osolíme, okoreníme, podlejeme trochou mäsového vývaru a domäkka udusíme. Artičoky vydlabeme lyžičkou, naplníme uduseným hráškom, podlejeme vývarom a udusíme domäkka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus