Azu na tatársky spôsob

  autor   8901x

Suroviny:

400 g zadného hovädzieho mäsa
40 g tuku
2 feferónky
2 lyžice kečupu
2 sterilizované sladkokyslé uhorky
30 g hladkej múky
mäsový vývar
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania opražíme v rozpálenom tuku. Zaprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým vývarom a za občasného podlievania udusíme do polomäkka. Potom pridáme na kocky nakrájané uhorky a nasekané feferónky, zahustíme múkou, povaríme, primiešame kečup a prikryté udusíme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čiernym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus