Bageta s kuracím mäsom

  autor   4858x

Suroviny:

400 g uvareného (alebo grilovaného) kurčaťa
2 menšie bagety
100 g majonézy
80 g olív
2 lyžice bieleho vína
4 paradajky
1 hlávkový šalát
1 malá šalátová uhorka
šťava z citróna
1 čajová lyžička karí korenia
cukor.

Postup:

Obe bagety pozdĺžne prerežme, vydlabeme striedku a z oboch strán opečieme. Kurča vykostíme a mäso nakrájame na hrubšie pásiky. Šalát rozoberieme na jednotlivé listy, dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Paradajky a uhorky umyjeme a nakrájame na kolieska. Majonézu premiešame s 2 lyžicami bieleho vína, ochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Nakoniec primiešame 1 čajovú lyžičku karí korenia. Na opečené polovice bagety rozložíme listy šalátu. Na šalát poukladáme kuracie mäso, kolieska paradajok a uhorky. Nakoniec polejeme ochutenou majonézou a ozdobíme olivami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus