Bageta s pečeňovým krémom

  autor   3280x

Suroviny:

500 g hydinovej pečene
250 g masla
2 lyžice koňaku
3 lyžice portského vína
150 ml suchého bieleho vína
pol bagety
3 lyžice čučoriedkového žlé
1 lyžica zaváreného krému
vetvičky petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pečienku umyjeme, očistíme a osušíme. Na panvici na miernom plameni rozpustíme 1 lyžicu masla a pečeň z každej strany opečieme. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a koňakom. Tekutinu necháme takmer úplne odpariť a pečeň preložíme do misy. Rozmixujeme ju a vmiešame do nej zvyšné mäkké maslo. Osolíme, okoreníme a ešte raz pomixujeme. Na 30 minút dáme na chladné miesto. Zatiaľ nakrájame bagetu na 12 tenkých plátkov. Studeným krémom naplníme vrecko na zdobenie s veľkým hviezdicovým otvorom a krém ozdobne nastriekame na bagetu. Každý chlebíček ozdobíme trochou čučoriedkového žlé a chrenu. Nakoniec do stredu zapichneme vetvičky petržlenovej vňate. Ak nemáme čas na prípravu čerstvého pečeňového krému, môžme ho pripraviť z pečeňového syra alebo paštéty, do ktorej pridáme maslo a ochutíme podľa chuti.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus