Baklažán na s

  autor   5559x

Suroviny:

100 g uvareného kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky
1 veľký európsky baklažán nakrájaný na rezance dlhé 5 cm a hrubé 1 cm
1 chilli paprička nakrájaná na rezančeky
1 cibuľa olúpaná a nadrobno nasekaná
2 nasekané jarné cibuľky
3 strúčiky cesnaku olúpané a nakrájané na tenké plátky
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nadrobno nasekaného
olej. Koreniny a pochutiny: 1 čajová lyžička červeného (alebo vínneho) octu
1 čajová lyžička cukru
120 ml kuracieho vývaru
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 čajová lyžička sezamového oleja
1 lyžica vody.

Postup:

Rozohrejeme wok a nalejeme doň 3 lyžice oleja. Pridáme baklažán a za stáleho miešania pražíme asi 5 minút. Baklažán nasaje veľa oleja - stále ho miešame, inak by sa pripálil. Vyberieme ho z woku a odložíme nabok. Rozohrejeme wok a nalejeme doň 2 lyžice oleja. Pridáme cesnak a ďumbier a pražíme asi 1 minútu. Pridáme cibuľu a pražíme ďalšie 2 minúty. Pridáme kurča a chilli a oprážame asi 1 minútu. Baklažány vrátime späť do woku. Pridáme kurací vývar a zmiešané kuracie prísady a varíme na miernom plameni asi 7 minút. Vmiešame zmes prísad do omáčky a varíme na miernom plameni do zhustnutia. Podľa chuti podávame ešte s ďalším sezamovým olejom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus