400 g mladých baklažánov
100 g húb
100 ml bieleho vína
2 paradajky
40 g tuku
1 čajová lyžička Solamylu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
citrónová šťava
hladká múka
mäsový vývar
1 čajová lyžička cukru
1 bobkový list
celé nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Baklažán olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a necháme odležať na 2 hodiny. Obalíme múkou
opražíme v rozohriatom tuku
pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
rozotretý cesnak a opäť opražíme. Paradajky sparíme vriacou vodou
olúpeme
nakrájame a primiešame k baklažánom. Pridáme očistené huby
ktoré sme nakrájali na plátky a podlejeme vínom. Osladíme
okoreníme celým novým korením a bobkovým listom
pokvapkáme citrónovou šťavou
zahustíme Solamylom rozmiešaným s trochou vody
podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.