Baklažány na orientálny spôsob

  autor   3998x

Suroviny:

400 g mladých baklažánov
100 g húb
100 ml bieleho vína
2 paradajky
40 g tuku
1 čajová lyžička Solamylu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
citrónová šťava
hladká múka
mäsový vývar
1 čajová lyžička cukru
1 bobkový list
celé nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Baklažán olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a necháme odležať na 2 hodiny. Obalíme múkou, opražíme v rozohriatom tuku, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak a opäť opražíme. Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, nakrájame a primiešame k baklažánom. Pridáme očistené huby, ktoré sme nakrájali na plátky a podlejeme vínom. Osladíme, okoreníme celým novým korením a bobkovým listom, pokvapkáme citrónovou šťavou, zahustíme Solamylom rozmiešaným s trochou vody, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus