Baklažány s paradajkami

  autor   3298x

Suroviny:

1 stredne veľký baklažán
1 a pol lyžice masla
2 veľké zrelé paradajky
2 lyžice jemne pomletých lieskových orieškov
1 strúčik cesnaku
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
1 čajová lyžička tymianových lístkov
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Okrúhlu formu vytrieme maslom. Baklažán a paradajky umyjeme, odstránime stopky a dužinu nakrájame na veľmi tenké plátky. Plátkami striedavo vyložíme formu a posypeme soľou, čiernym korením, mletými orieškami a tymianom. Cesnak olúpeme a prelisujeme na zeleninu. Posypeme petržlenovou vňaťou a kúskami zvyšného masla. Dusíme prikryté 5 minút pri výkone 600 W.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus