Bambusové výhonky s listovou zeleninou

  autor   4033x

Suroviny:

220 g špenátu (alebo nakrájanej brokolice)
2 lyžice oleja na opražnie. Koreniny a pochutiny: 100 g bambusových výhonkov nakrájaných na plátky
120 ml kuracieho vývaru
štvrť čajovej lyžičky Glutasolu (môžme vynechať)
štvrť čajovej lyžičky cukru
štvrť čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 čajová lyžička sójovej omáčky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 lyžica horúceho oleja
2 čajové lyžičky vody
štipka Glutasolu.

Postup:

Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja. Špenát v ňom pražíme asi 2 minúty a potom pridáme zmiešané koreniace prísady. Povaríme asi 1 minútu na miernom plameni a preložíme z woku do misy. Rozohrejeme wok a nalejeme doň 1 lyžicu oleja. Pridáme bambusové výhonky a pražíme asi 2 minúty. Do woku vrátime naspäť špenátovú zmes. Povaríme asi 3 minúty. Pridáme prísady na zahustenie omáčky a varíme asi 2 minúty. Podávame s pečenou pekinskou kačicou alebo ako prílohu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus