Banánová ryža

  autor   1965x

Suroviny:

3 banány
200 g ryž
1 lyžica oleja
zelená petržlenová vňať
cayenské korenie
šafran
soľ.

Postup:

Ryžu preberieme, prepláchneme studenou vodou, vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Do mäkkej ryž zamiešame šafran roztopený v troche vody. Takto upravenú ryžu nasypeme do cedidla, postavíme nad veľký hrniec a vložíme do rúry, aby sa vlhkosť vyparila. Banány olúpeme, rozpolíme a opečieme na rozohriatom oleji z obidvoch strán dozlata. Potom ich vyberieme z oleja, trocha osolíme a okoreníme cayenským korením. Oschnutú ryžu presypeme na misu, posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a rozložíme na ňu opečené banány.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus