Banánové rožky

  autor   4067x

Suroviny:

8 banánov
2 vajcia
100 g masla
2 lyžice mlieka
2 lyžice nasekaných mandlí
300 g hladkej múky
kôra a šťava z 1 citróna
50 ml marhuľového lekváru
100 g práškového cukru
trocha soli.

Postup:

Múku preosejeme do misy spolu so soľou, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, cukor, 1 vajce, maslo nakrájané na plátky a rýchlo spracujeme na cesto, ktoré prípadne zvláčnime mliekom. Takto pripravené cesto necháme odpočívať v chladničke asi 1 hodinu. Banány olúpeme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Odpočinuté cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce veľké asi 13 cm (podľa veľkosti banánov), na každý štvorec uložíme banán do uhlopriečky, okraje cesta potrieme bielkom, voľné konce cesta obtočíme okolo banánov a okraje pevne stlačíme. Takto pripravené rožky uložíme na plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre doružova. Horúce rožky dáme na misu, natrieme teplým marhuľovým lekvárom a ozdobíme nasekanými mandľami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus