Banícky bravčový rezeň

  autor   8396x

Suroviny:

4 väčšie rezne
125 ml kyslej smotany
30 g múky
40 g masti
10 g múky
soľ. Plnka: 120 g surového bravčového mäsa
1 vajce
10 g masla
20 g cibule
20 g strúhanky
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažme, obalíme v múke a opečieme. Potom ich zalejeme vývarom z kostí, prikryjeme pokrievkou a udusíme. Keď sú mäkké, pridáme kyslú smotanu s múkou a necháme ich ešte v omáčke povariť. Plnka: Pomelieme surové bravčové mäso, pridáme opražnú cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, vajce a podľa potreby strúhanku. Premiešame. Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus