Baraní chrbát na poľovnícky spôsob

  autor   4123x

Suroviny:

1500 g baranieho chrbta s kosťou
60 g slaniny
250 ml kyslej smotany
120 g masla (masti)
120 g zeleniny (zeler
mrkva
petržlen)
1 paradajka
40 g cibule
20 g múky (alebo 4 lyžice bieleho vína)
20 g múky
3 zrnká čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
1 bobkový list
tymian
trochu citrónovej kôry
2 lyžice citrónovej šťavy
1 kocka cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Baraní chrbát alebo plece zbavíme loja, mäso osolíme, okoreníme a prešpikujeme slaninou. Na zvyšku nakrájanej slaniny a na rozpustenom masle (masti) upražíme na kolieska nakrájanú zeleninu a cibuľu. Potom pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, tymian, citrónovú kôru a paradajku. Na to vložíme mäso, podlejeme vývarom a pečieme (počas pečenia mäso raz obrátime a často polievame, aby nevyschlo). Mäkké mäso nakrájame, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, dáme povrieť a precedenú nalejeme na mäso, ktoré podávame horúce. Baraní chrbát môžme pripraviť aj bez smotany s tým rozdielom, ž šťavu poprášime múkou, zalejeme vývarom, citrónovou šťavou a bielym vínom. Pridáme cukor a citrónovú kôru, šťavu necháme povrieť, precedíme ju a nalejeme na mäso.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus