Baraní paprikáš

  autor   4250x

Suroviny:

600 g baranieho mäsa
2 cibule
1 lyžica masti
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Baranie mäso očistíme a oparíme slanou octovou vodou. Potom ho dobre poumývame v studenej vode. Nakrájame ho na kúsky vhodné na perkelt. Masť rozpustíme, v nej opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je udusená dozlata, pridáme nakrájané baranie mäso. Osolíme a dusíme domäkka. Mäso dusíme vo vlastnej šťave, pridáme mletú červenú papriku (asi 1 čajovú lyžičku) a hneď zriedime troškou vody a necháme zovrieť. Podávame s haluškami alebo dusenými zemiakmi so šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus