Barania polievka s kelom

  autor   3009x

Suroviny:

400 g baranieho mäsa s kosťami (300 g čistého baranieho mäsa)
300 g kelu
40 g masti
40 g hladkej múky
2 zemiaky
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
rasca
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Odblanené mäso sparíme vriacou vodou, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Kosti a cibuľu uvaríme osobitne. Ak máme mäso bez kostí, použijeme mäsový vývar (instant). Mäso zalejeme vývarom, pridáme kel nakrájaný na rezance, soľ, korenie, rascu a uvaríme takmer domäkka. Potom pridáme zápražku pripravenú z masti a múky, očistené a nakrájané zemiaky a varíme asi 20 minút. Dochutíme rozotretým cesnakom a majoránom. Podľa chuti môžme zemiaky vynechať, alebo ich nahradiť lyžicou ryž, alebo krúp. Veľmi chutná je aj s haluškami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus