Baranie mäso dochutené citrónom

  autor   3039x

Suroviny:

700 g baraniny
1 mrkva
1 petržlen
chren
citrón
1 cibuľa
1 lyžica masti
celé čierne korenie
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Oparenú, očistenú a dobre umytú baraninu nakrájame na kúsky a osolíme. V soli necháme odležať asi 1 až 2 hodiny. Potom ju dáme do horúcej masti a pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, petržlen, mrkvu, niekoľko zrniek čierneho korenia, soľ a mletú červenú papriku. Dusíme pod pokrievkou, občas treba pridať vodu. Keď je mäso mäkké, preložíme ho na misu, šťavu precedíme, dochutíme citrónom a nalejeme na mäso. Pridáme nastrúhaný chren.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus