Baranie mäso na ražni

  autor   3460x

Suroviny:

Baraní chrbát alebo baranie stehno
olej
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ. Marináda: 2 strúčiky cesnaku
100 ml octu
pol lyžičky kajenského korenia alebo podrvených chilli papričiek
na hrot noža cukru
pol lyžičky mletého čierneho korenia.

Postup:

Mäso potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali mletú červenú papriku, a necháme odpočívať 2 hodiny. Potom ho osolíme, vtrieme doň mleté čierne korenie, napichneme ho na ražň alebo len položíme na rošt a opekáme. Na rošte musíme mäso po hodine pečenia otočiť a znova potrieť paprikovým olejom, na ražni ho potrieme viackrát. Pred koncom pečenia mäso potrieme marinádou a dopečieme. Keď po vpichnutí grilovacej ihly nevyteká z mäsa krv, je upečené. Marinádu si pripravíme tak, ž ocot premiešame so všetkými prísadami (cesnak popučíme).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus