Baranie mäso v zelenine

  autor   3214x

Suroviny:

500 g baranieho mäsa (predné)
60 g margarínu
65 g cibule
230 g mrkvy
60 g zeleru
80 g konzervovaného zeleného hrášku
150 g kelu
25 g hladkej múky
cesnak
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Baranie mäso nakrájame na kúsky. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na tuku dozlata, vložíme mäso, ktoré opečieme, podlejeme vodou, pridáme korenie a soľ. Mäso dusíme, skoro mäkké ho vyberieme, šťavu vypražíme na tuk, zaprášime múkou a po krátkom pražní zalejeme vodou. Omáčku dobre rozšľaháme, aby sa neutvorili hrudky, znovu vložíme mäso a pridáme na drobné kocky nakrájanú mrkvu, zeler a na rezance nakrájaný kel a so soľou rozotretý cesnak. Všetko dusíme kým mäso a zelenina zmäkne. Krátko pred koncom varu pridáme konzervovaný zelený hrášok. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus