Baranie obličky na sherry

  autor   3192x

Suroviny:

8 baraních obličiek
100 ml sherry (alebo iného dezertného vína)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 plátok bieleho chleba
100 ml oleja
zelená petržlenová vňať
1 bobkový list
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.

Postup:

Obličky umyjeme a nakrájame na plátky. Cesnak a cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Z plátku bieleho chleba odrežme kôrku a chlieb polámeme na kúsky. Na panvici rozpálime trochu oleja, opečieme na ňom časť obličiek spolu s cesnakom a chlebom, premiešame, preložíme do mažiara, prilejeme lyžicu vody, premiešame a roztlčieme. Zvyšok oleja na panvici rozpálime a opražíme na ňom cibuľu a nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Pridáme zvyšok obličiek a opečieme z obidvoch strán. Potom prisypeme rozdrvenú zmes z mažiara, pridáme sherry, bobkový list, soľ, mleté biele korenie a všetko spolu podusíme za častého premiešania ešte asi 5 minút. Nakoniec vyberieme bobkový list. Podávame s ryžou alebo bielym chlebom a s ľubovoľným šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus