Baranie stehno pečené v pergamene

  autor   3557x

Suroviny:

500 g mäsa z baranieho stehna
1 lyžica horčice
3 strúčiky cesnaku
1 citrón
olej na pomastenie
zelená petržlenová a zelerová vňať
pažítka
rozmarín
pol čajovej lyžičky mletého nového korenia
1 čajová lyžička usušených lístkov mäty piepornej
pergamenový papier alebo alobal.

Postup:

Mäso umyjeme a osušíme. Cesnak očistíme a nakrájame na prúžky, citrónovú kôru nastrúhame a olúpaný citrón nakrájame na kolieska. Nasekané čerstvé zelené vňate vymiešame s horčicou, nastrúhanou citrónovou kôrou a mletým novým korením. Malým špicatým nožom spravíme do mäsa dierky, ktoré vyplníme zeleninovo - koreninovou pastou a uzavrieme prúžkami cesnaku. Pergamenový papier pomastíme olejom, položíme naň osolené mäso, na ktoré urovnáme kolieska citróna a zabalíme. Potom ho ešte zabalíme do nepomasteného pergamenového papiera, zaviažme silnou niťou a pečieme v rúre asi 1 až 2 hodiny. Upečené mäso vyberieme z pergamenu a odložíme na teplé miesto. Šťavu opatrne zlejeme, pridáme trocha vody, prípadne aj masoxu a okoreníme usušenými lístkami mäty piepornej.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus