Baranie stehno s fazuľovými strukmi

  autor   3200x

Suroviny:

Baranie stehno
100 g zelených fazuľových strukov
2 cibule
3 lyžice oleja
asi 300 ml mäsového vývaru
2 lyžice horčice
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Baranie stehno umyjeme, necháme odkvapkať a suché potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali horčicu, mleté čierne korenie a soľ. Potom ho uložíme na pekáč a v mierne vyhriatej rúre pomaly upečieme domäkka, pričom mäso občas polejeme teplým mäsovým vývarom. Neskôr ho polievame vlastnou šťavou a podlievame mäsovým vývarom alebo len teplou vodou. Zelené fazuľové struky očistíme, umyjeme, veľké struky prekrojíme a uvaríme v troche osolenej vody. Súčasne na rozpálenom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme odkvapkané fazuľové struky a opečieme ich. Tesne pred dopečením mäsa pridáme k nemu opečené fazuľové struky a všetko spolu chvíľu podusíme. Podávame so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus