Baranie stehno so šunkovou plnkou

  autor   3122x

Suroviny:

Baranie stehno
4 tenké plátky šunky
1 vajce
1 cibuľa
100 g strúhanky
zelená petržlenová vňať
pol čajovej lyžičky tymianu
pol čajovej lyžičky šalvie
soľ.

Postup:

Cibuľu povaríme v osolenej vode asi 5 minút, vyberieme a necháme odkvapkať. Potom ju olúpeme, nasekáme nadrobno, premiešame so strúhankou, šunkou nakrájanou nadrobno a s nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou, okoreníme tymianom a šalviou, pridáme vajce a všetko spolu dobre premiešame. Na spodnej strane baranieho stehna urobíme ostrým nožom vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou, zašijeme pevnou niťou, dáme do pekáča, trocha podlejeme vodou a pečieme bez tuku asi 1 až 1 a pol hodiny. Ak je stehno úplne bez vlastného tuku, prilejeme trochu oleja. Podávame so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus