Baranie stehno so zemiakmi

  autor   3332x

Suroviny:

Baranie stehno
zemiaky
cesnak
masť
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Baranie mäso očistíme, odblaníme, oparíme horúcou alebo slabou octovou vodou. Potom dobre umyjeme v studenej vode a utrieme utierkou. Osolíme, opaprikujeme a spolu s masťou dáme do pekáča. Z oboch strán mäsa dáme zemiaky, ktoré tiež posolíme. Mäso pomastíme masťou a v rúre pečieme pri miernej teplote 60 až 90 minút (mäso musí byť opečené dočervena a musí byť mäkké). Medzitým mäso viackrát polejeme a dávame pozor, aby sa zemiaky nepripálili. Hotové mäso nakrájame na porcie a dáme na misu spolu so zemiakmi. Výpek, zriedený malým množstvom vody, nalejeme pod mäso.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus