Baranina z Bajky

  autor   2789x

Suroviny:

700 g baranieho stehna (alebo pleca)
50 g slaniny
4 lyžice červeného vína
3 paradajky
50 g cibule
menší krajec chleba
2 kocky cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Baranie mäso bez kostí naklepeme, odblaníme, prešpikujeme slaninou, osolíme, a okoreníme. Potom ho zvinieme a previažme tenším špagátom. Kúsok slaniny nakrájame na plátky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, kúsok strúhaného chleba, nakrájané paradajky a zvinuté mäso. Dáme piecť bez podliatia pod pokrievkou do rúry. Keď sa šťava, ktorú mäso pustilo, vypečie, podlejeme ho vodou (alebo vývarom) a dusíme domäkka. Počas pečenia mäso obrátime. Potom pridáme červené víno, kocky cukru a mäso ešte povaríme. Šťavu precedíme a nalejeme na mäso, ktoré sme nakrájali na rovnaké porcie a naukladali na zohriatu misu. Do šťavy môžme pridať 100 ml kyslej smotany.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus