Bejova polievka

  autor   3572x

Suroviny:

200 g kuracieho mäsa
20 g okry
2 lyžice kyslej smotany
1 žĺtok
50 g masla
2 mrkvy
1 zeler
2 petržleny
2 zelerové listy
1 lyžica múky
pol citróna
pol viazaničky petržlenovej vňate
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kuracie mäso dáme variť spolu s mrkvou, petržlenom, zelerom, zelerovými listami a petržlenovou vňaťou. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Keď je mäso mäkké, polievku precedíme. Mäso vykostíme a nakrájame spolu s koreňovou zeleninou na kocky. Okru uvaríme osobitne vo vode okyslenej citrónovou šťavou. Z masla a múky pripravíme zápražku a zalejeme horúcim vývarom. Pridáme bobkový list a varíme asi 15 minút. Do polievky vložíme mäso a zeleninu, všetko nakrájané na kocky. Uvarenú okru ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Polievku necháme zovrieť a odložíme z ohňa. Nakoniec do polievky opatrne primiešame žĺtok rozhabarkovaný v kyslej smotane.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus