Belehradská torta s mandľami

  autor   3715x

Suroviny:

Cesto: 8 vajec
120 g mandlí
70 g múky
50 g masla
170 g cukru. Plnka: 500 ml mlieka
350 g masla
100 g mandlí
10 žĺtkov
35 g múky
210 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru.

Postup:

Mandle necháme prejsť varom, olúpeme a pomelieme. Žĺtky s cukrom vymiešame a pridáme mandle. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do žĺtkovej masy. Nakoniec pridáme múku a spolu dobre zamiešame. Tortovú formu potrieme maslom a pomúčime. Nalejeme do nej cesto a pečieme ho v rúre pri teplote 180 oC. Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame cukor, žĺtky, múku, vanilkový cukor a postupne prilievame mlieko. Plnku za stáleho miešania pomaly privedieme do varu. Keď vznikne hustejší krém, odložíme ho z ohňa a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a vmiešame do krému. Vychladnutý tortový korpus prekrojíme na 3 časti. Každú potrieme plnkou a poukladáme ich na seba. Boky a vrch torty takisto potrieme plnkou a ozdobíme mandľami. Hotovú tortu dáme vychladiť do chladničky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus