Benátska kelová polievka

  autor   4036x

Suroviny:

100 g prerastenej údenej slaniny
150 g vareného hovädzieho jazyka
200 ml bieleho vína
500 g kelu
1 konzerva bielej fazule
niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky
niekoľko kvapiek čili omáčky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
50 g múky
1000 ml mäsového vývaru
1 lyžica rasce
1 bobkový list
1 čajová lyžička saturejky
zväzok pažítky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno nasekanou cibuľou a krátko opražíme. Kel očistíme, umyjeme a nakrájame na prúžky, spolu s nakrájaným jazykom pridáme k cibuli a krátko opražíme. Ochutíme rascou a bobkovým listom, zalejeme mäsovým vývarom a povaríme asi 10 minút. Múku premiešame s bielym vínom a zahustíme ňou polievku. Pridáme fazuľu a ochutíme saturejkou, soľou, mletým čiernym korením, worchestrovou a čili omáčkou. Posypeme nakrájanou pažítkou a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus