Bielková torta s orechmi

  autor   3964x

Suroviny:

5 bielkov
40 g masla
2 lyžice horúceho mlieka
60 g hrozienok
ríbezľová marmeláda
150 g mletých vlašských orechov
200 g citrónovej polevy
1 a pol lyžice citrónovej šťavy
hrubá múka
300 g práškového cukru.

Postup:

Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dohusta. Zľahka vmiešame mleté orechy, hrozienka, rozohriate maslo a nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy. Povrch vyhladíme a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Po vychladnutí potrieme tortu marmeládou a polejeme polevou: Cukor vymiešame s 2 lyžicami mlieka a citrónovou šťavou na hladkú, primerane hustú hmotu. Tortu môžme ešte ozdobiť polovičkami vlašských orechov.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus