Biftek a la Partenopea

  autor   2995x

Suroviny:

800 g hovädzej sviečkovice vcelku
100 g prerastenej údenej slaniny
50 g masla (alebo tuku)
500 g čerstvých hríbov
100 ml bieleho vína
1 mrkva
1 konzerva olúpaných paradajok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
80 ml oleja
200 ml mäsového vývaru
zväzok tymianu
zväzok zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Sviečkovicu nakrájame na 8 rovnako veľkých plátkov. Polovicu oleja rozpálime na panvici a vyškvaríme v ňom slaninu nakrájanú nadrobno. Mrkvu a cibuľu očistíme, nakrájame na malé kocky a pridáme k slanine. Krátko opražíme. Olúpané paradajky prepasírujeme cez sito do panvice. Primiešame cesnak nasekaný nadrobno a nasekaný tymian. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, zalejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a povaríme asi 10 minút. Očistené hríby nakrájame na plátky a opražíme na masle. Podlejeme bielym vínom, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Bifteky opečieme vo zvyšnom oleji podľa chuti, osolíme, okoreníme a upravíme na taniere. Polejeme šťavou, navrch uložíme hríby a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus