Biftek na grile so zelerovým pyré

  autor   3438x

Suroviny:

4 bifteky po 150 g
100 ml sladkej smotany
1 lyžica masla
1 malá feferónka
zeler
worchestrová omáčka
2 strúčiky cesnaku
6 lyžíc olivového oleja
1 lyžica zeleného korenia
šťava z polovice citróna
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Olej zmiešame s cesnakom nakrájaným nadrobno, feferónkou, zrnkami zeleného korenia a niekoľkými kvapkami worcestrovej omáčky. Všetko necháme stáť niekoľko dní, čím získame pikantný koreninový olej, ktorý môžme použiť na všetky grilované pokrmy. Mäso umyjeme a osušíme, potrieme koreninovým olejom a necháme asi 1 až 2 hodiny marinovať. Zeler olúpeme, rozštvrtíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme nad parou uvariť domäkka. Uvarený zeler spolu so smotanou v mixéri rozmixujeme. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme rozmixovaný zeler so smotanou a za stáleho miešania rozvaríme na kašu. Zakryjeme a odložíme na teplé miesto. Mäso vložíme do prehriateho grilu, grilujeme z každej strany asi 3 minúty tak, aby ostalo vnútri ružové. (Mäso možno pripraviť aj na teflonovej panvici. Vtedy mäso položíme na horúcu suchú panvicu a necháme z každej strany pripiecť - asi po 60 sekundách. Potom ešte pri miernejšej teplote dopekáme asi 2 až 3 minúty.) Po upečení jemne okoreníme a osolíme. Podávame na teplých tanieroch so zelerovým pyré.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus