Biftek s cesnakovo - paradajkovou omáčkou

  autor   2756x

Suroviny:

4 dobre odležané bifteky po 200 g
200 ml bieleho vína
750 g paradajok
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
šálka oleja
šťava z 1 citróna
zväzok bazalky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bifteky opečieme v horúcom oleji podľa chuti, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji krátko opečieme nasekaný cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Prilejeme citrónovú šťavu a biele víno a krátko povaríme. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame, pridáme k cibuli a znova krátko opražíme. Primiešame nasekanú bazalku, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Bifteky osolíme a okoreníme, polejeme omáčkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus